Zapečené klobásy v listovém těstě
Seznam surovin
- vepřové maso 550 gramů (libové, z kýty)
- vepřové maso 400 gramů (tučnější, z krkovice nebo bůčku)
- listové těsto 350 gramů
- sůl 20 gramů
- česnek 2 stroužky
- paprika sladká 1 lžíce (mletá)
- pepř černý 1/2 lžičky (mletý)
- mouka (na vál)
- střívka (na naplnění)
Na omáčku:
- hořčice celozrnná 3 lžíce
- smetana na vaření 2 lžíce
- máslo pomazánkové 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžička
Postup přípravy
Maso každé zvlášť nakrájíme na kostky, umeleme na strojku s otvory 4 - 5 mm a necháme v mrazničce asi 20 minut dobře vychladit.
Pak maso z kýty vložíme do mísy a postupně do něj vmícháme sůl, 0,5 dl ledové vody, koření a prolisovaný. Když se hmota spojí a zhoustne, začneme přimíchávat tučné maso a to jen tak dlouho, aby zůstalo v jemných zrnech. Směs naplníme do důkladně vyčištěných střev, nakrájíme je asi na 10 cm dlouhé klobásy a na koncích je uzavřeme. Střívka plníme volně, aby náplň při pečení nevytékala.
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, který nakrájíme na pruhy a každým obtočíme jednu klobásu. Rozložíme je na plech s papírem na pečení, krátce zapečeme při 200°C a dopečeme při 160 °C dozlatova.
Horké klobásy podáváme s omáčkou ze smetany krátce povařené s hořčicí a sójovou omáčkou, do které na závěr vmícháme pomazánkové máslo. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.
Načítám komentáře...