Zapečené klobásy v listovém těstě

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso každé zvlášť nakrájíme na kostky, umeleme na strojku s otvory 4 - 5 mm a necháme v mrazničce asi 20 minut dobře vychladit.

Pak maso z kýty vložíme do mísy a postupně do něj vmícháme sůl, 0,5 dl ledové vody, koření a prolisovaný. Když se hmota spojí a zhoustne, začneme přimíchávat tučné maso a to jen tak dlouho, aby zůstalo v jemných zrnech. Směs naplníme do důkladně vyčištěných střev, nakrájíme je asi na 10 cm dlouhé klobásy a na koncích je uzavřeme. Střívka plníme volně, aby náplň při pečení nevytékala.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, který nakrájíme na pruhy a každým obtočíme jednu klobásu. Rozložíme je na plech s papírem na pečení, krátce zapečeme při 200°C a dopečeme při 160 °C dozlatova.

Horké klobásy podáváme s omáčkou ze smetany krátce povařené s hořčicí a sójovou omáčkou, do které na závěr vmícháme pomazánkové máslo. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...