Vepřový bůček s párky a pórkem
Seznam surovin
- vepřové maso 400 gramů (libový bůček bez kostí)
- párek 200 gramů
- paprika sladká 1 lžička (nebo pálivá, obě mleté)
- kmín 1/2 lžičky
- pórek 1 kus
- olej 1 lžíce
- šťáva citronová 2 lžíce
- pepř černý (drcený)
- chilli omáčka 2 lžíce (sladká, nebo sladký kečup )
- sůl
Postup přípravy
Bůček nakrájejte na malé kostičky, dejte do misky, osolte, opepřete, posypte kmínem, zalijte citronovou šťávou a nechte alespoň hodinu odležet.
Pak maso vložte na olejem potřenou teflonovou pánev a opékejte za stálého míchání, dokud nezezlátne. Pokud se vyškvaří příliš tuku, slijte ho. K masu přidejte na kousky nakrájené párky a omytý a nakrájený pórek. Vše společně opečte, posypte paprikou, zalijte chilli omáčkou nebo sladkým kečupem a krátce prohřejte.
Podávejte s pečenými bramborami, bramborovou kaší nebo dušenou rýží.
Načítám komentáře...