Bylinková hlavička
Seznam surovin
- sádlo 100 gramů
- cibule 2 kusy
- játra 200 gramů (drůbeží)
- pivo černé 100 mililitrů
- bylinky 1 hrst (řerstvé nasekané)
- strouhanka 500 gramů
- mléko 300 mililitrů
- uzené maso 200 gramů (vařené)
- vepřové maso 200 gramů (bůček pečený)
- slanina 200 gramů
- vejce 5 kusů
- sůl
- pepř černý (mletý)
- muškátový oříšek (nastrouhaný)
- tuk (na vymazání pekáče)
Postup přípravy
Na části sádla zpěníme jednu cibuli nasekanou nadrobno, přidáme játra nakrájená na kousky, osmahneme je, podlejeme pivem a krátce podusíme.
Na zbývajícím sádle necháme zesklovatět druhou nakrájenou cibuli, přidáme směs nasekaných bylinek spařených horkou vodou a krátce podusíme.
Strouhanku zalejeme mlékem a necháme ho vsáknout.
Uzené a vepřové maso nakrájené na kostičky smícháme s nakrájenou slaninou, dušenými játry, bylinkovou směsí a namočenou strouhankou. Zapracujeme vejce rozkvedlaná se špetkou soli, pepře a muškátového oříšku. Směs vložíme do vymazaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 40 minut. Hlavičku podáváme se zeleninovým salátem
Načítám komentáře...