Drůbeží játra na víně
Seznam surovin
- játra 600 gramů (drůbeží)
- olej olivový 1 lžíce
- máslo 50 gramů
- cibulka jarní 12 kusů
- cibulová nať
- česnek 1 stroužek
- strouhanka 2 lžíce (bezlepková)
- víno bílé 1 sklenice
- sůl
- pepř
- petrželka velkolistá
- pečivo (bezlepkové)
Postup přípravy
1. 600 g drůbežích jater opečte na směsi olivového oleje (1 lžíce) a másla (50 g) a přemístěte je na talíř.
2. Do stejné pánve dejte 12 jarních nebo malých cibulek s kouskem natě a nasekaný stroužek česneku, zpěňte, zasypte 2 lžícemi strouhanky a lehce opečte.
3. Vraťte játra, zalijte je sklenkou bílého vína a duste doměkka. Osolte, opepřete, posypte petrželkou a podávejte s pečivem.
Načítám komentáře...