Drůbeží jatýrka ve slanině
Seznam surovin
- játra 400 gramů (drůbeží)
- slanina anglická 200 gramů (plátky)
- pepř černý (mletý)
- olej (na vymazání pekáčku)
Na omáčku:
- brusinky 200 gramů (sterilované)
- kečup 4 lžíce
- šťáva pomerančová (z půlky pomeranče)
- worcesterská omáčka 1 lžíce
- pomerančová kůra 1 lžička (nastrouhaná)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Nejdříve připravíme omáčku. Sterilované brusinky vložíme do mixéru, přidáme kečup, vymačkanou šťávu z pomeranče a nastrouhanou kůru, worcester, trochu soli a pepře a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Podle potřeby ji dochutíme solí a pepřem a necháme vychladit.
Drůbeží jatýrka opláchneme vodou, osušíme, opepříme je a každé jednotlivě zabalíme do plátku slaniny. Propíchneme je párátkem, aby slanina dobře držela, naskládáme do pekáčku vymazaného olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 7 minut (jatýrka musí zůstat uvnitř růžová).
Upečená horká jatýrka rozdělíme na talíře a podáváme se studenou omáčkou. Nejlepší přílohou jsou opečené toasty.
Omáčka:
Načítám komentáře...