Drůbeží jatýrka ve slanině I
Seznam surovin
- játra 400 gramů (drůbeží)
- pepř černý (mletý)
- slanina anglická 200 gramů (nakrájené na plátky)
- olej (na vymazáné pekáčku)
- sůl
Na omáčku:
- brusinky 200 gramů (sterilované)
- kečup 4 lžíce
- šťáva pomerančová (z 1/2 pomeranče)
- pomerančová kůra 1 lžička (nastrouhaná)
- worcesterská omáčka 1 lžíce
- sůl
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Játra opláchneme, osušíme, opepříme a každý kus jednotlivě zabalíme do plátku slaniny. Závitek propíchneme párátkem, aby slanina dobře držela, naskládáme do pekáčku vymazaného olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 7 minut. Trochu osolíme a rozdělíme na talíře. Podáváme se studenou omáčkou a opečenými toasty.
Omáčka: Sterilované brusinky vložíme do mixéru, přidáme kečup, šťávu a kůru z pomeranče, worcester, trochu soli a pepře a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Podle potřeby ji
Načítám komentáře...