Dušená játra s houbami
Seznam surovin
- játra 400 gramů (telecí nebo vepřová)
- brokolice 250 gramů (růžičky)
- žampiony 500 gramů
- pórek 120 gramů
- smetana 2,5 decilitru
- máslo pomazánkové 2 lžíce
- olej olivový 0,4 decilitru
- citronová kůra 1 špetka (nastrouhaná)
- pepř (čerstvě drcený)
- sůl
Postup přípravy
Játra odblaníme, nakrájíme na plátky, krátce je spaříme vařící vodou, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.
V hluboké pánvi rozpálíme olej, přimícháme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, osolíme je, opepříme a zprudka je opečeme. Přilijeme smetanu, přidáme pomazánkové máslo a citronovou kůru a pomalu vaříme, až se odpaří asi polovina tekutiny.
Brokolici krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, ihned ji zchladíme ve studené a necháme odkapat. Pórek nakrájíme na kolečka, důkladně ho propláchneme a přidáme společně s brokolicí a játry k houbám. Vše necháme přejít varem, podle potřeby přisolíme a podáváme.
Načítám komentáře...