Játra na pomerančích
Seznam surovin
- vepřové vnitřnosti 500 gramů (játra)
- pomeranče 2 kusy
- víno bílé 100 mililitrů
- hořčice 1 lžíce (na potření)
- mouka pšeničná hrubá
- olej
- zázvor 1 špetka (mletý)
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Pomeranče důkladně omyjte a osušte. Jeden oloupejte a rozeberte na měsíčky, z druhého vymačkejte šťávu.
Játra omyjte, osušte, odblaňte, potřete hořčicí a poprašte hrubou moukou. Ve velké pánvi rozehřejte olej a vložte na něj játra. Prudce je osmahněte, aby získala křupavou kůrčičku a propekla se.
Nakonec je osolte a uložte v teple. Výpečky na pánvi přelijte trochou vroucí vody, sceďte přes síto, vraťte na pánev a přikápněte trochu oleje. Přidejte pomerančovou šťávu a víno, jen prohřejte a omáčku ochuťte zázvorem, solí a pepřem.
Na nahřáté talíře naklaďte játra, přelijte omáčkou a ozdobte dílky pomeranče. Podávejte s bramborovými hranolkami nebo kroketami.
Poznámka k receptu
Porce můžete také ozdobit směsí bylinek (petrželka, kopr, bazalka).
Načítám komentáře...