Játra s jablečno-hořčicovou omáčkou
Postup přípravy
Játra zbavíme blan, nakrájíme je na plátky silné 2 cm, lehce je naklepeme a potřeme olejem.
Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kostky a spolu s drobně nakrájenou cibulí je lehce opečeme v hlubší pánvi na oleji. Přidáme med a za stálého míchání jablka opatrně dusíme doměkka. Pak polovinu jablek odebereme, do pánve přidáme hořčici, krátce orestujeme, přilijeme víno, osolíme, zakryjeme poklicí a omáčku zvolna dusíme.
Mezitím připravená játra opečeme z obou stran na rozpálené pánvi, přeložíme je do pekáčku, pokapeme rozpuštěným máslem a uložíme v troubě vyhřáté na 150 °C.
Podušenou omáčku propasírujeme přes hustý cedník do kastrůlku, přidáme výpek z jater a odebranou polovinu podušených jablek a necháme krátce přejít varem. Játra před podáváním osolíme a podáváme přelité omáčkou. Nejlepší přílohou je rýže.
Načítám komentáře...