Játrový špíz s aïoli
Postup přípravy
1. Játra s bramborami a cibulí střídavě napichujte na špízy. Pekáček vytřete olejem, vložte do něj špízy a pečte 15 minut v troubě předehřáté na 200°C. Teprve potom je osolte a opepřete.
2. Do misky vložte prolisovaný česnek. Přidejte žloutek pokojové teploty, osolte, opepřete a po kapkách pak zlehka zašlehávejte olivový olej. Až když omáčka (aïoli) získá krémovitou konzistenci, můžete olej přilévat tenkým pramínkem, a to do oblíbené hustoty.
3. Přesuňte do servírovací misky a podávejte ke špízům. LECITIN: Brzdí degenerativní procesy v organismu, zlepšuje paměť, zrychluje metabolismus, brání usazování cholesterolu v cévách a také snižuje úzkost.
Poznámka k receptu
V drůbežích játrech, ve žloutku či v olejích lisovaných zastudena najdete spoustu LECITINU. Je dobrý pro vaši paměť, ale také vlasy!
Aïoli - středomořská omáčka z česneku a olivového oleje
Načítám komentáře...