Játrový špíz s aïoli

Seznam surovin

Špízy:

  • játra 400 gramů (drůbeží, nakrájené na větší kusy )
  • brambory 3 kusy (menší, nakrájené na tenké plátky)
  • cibule 3 kusy (menší, nakrájené na tenká kolečka)
  • olej (na vytření pekáče)
  • sůl
  • pepř

Aïoli:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Játra s bramborami a cibulí střídavě napichujte na špízy. Pekáček vytřete olejem, vložte do něj špízy a pečte 15 minut v troubě předehřáté na 200°C. Teprve potom je osolte a opepřete.

2. Do misky vložte prolisovaný česnek. Přidejte žloutek pokojové teploty, osolte, opepřete a po kapkách pak zlehka zašlehávejte olivový olej. Až když omáčka (aïoli) získá krémovitou konzistenci, můžete olej přilévat tenkým pramínkem, a to do oblíbené hustoty.

3. Přesuňte do servírovací misky a podávejte ke špízům. LECITIN: Brzdí degenerativní procesy v organismu, zlepšuje paměť, zrychluje metabolismus, brání usazování cholesterolu v cévách a také snižuje úzkost.

Poznámka k receptu

V drůbežích játrech, ve žloutku či v olejích lisovaných zastudena najdete spoustu LECITINU. Je dobrý pro vaši paměť, ale také vlasy!

Aïoli - středomořská omáčka z česneku a olivového oleje

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...