Krůtí játra s hrozny
Seznam surovin
- játra 500 gramů (krůtí)
- česnek 1 stroužek
- cibule 1 kus
- tymián 1 svazek (čerstvý nebo sušený)
- olej 1 lžíce
- sherry suché 2 lžíce
- hroznové víno 200 gramů (nejlépe bez jadérek)
- sůl
- pepř
- petržel kadeřavá/kudrnka (na ozdobu)
- rozmarýn 1 snítka
Postup přípravy
Játra důkladně omyjte, osušte, odblaňte a nakrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek rozetřete. Natě omyjte a nechte okapat.
Játra vložte do rozehřátého oleje a za stálého míchání je asi 2 minuty opékejte. Přidejte cibulku, česnek, nasekaný nebo sušený tymián, snítku rozmarýnu a pepř. Za stálého míchání směs opékejte asi 4 minuty. Potom přilijte sherry, přidejte omyté a okapané hroznové kuličky a osolte.
Krátce promíchejte, přikryjte a odstavte.
Podávejte teplé s opečeným bílým chlebem nebo restovanými bramborami. Játrovou směs ozdobte zelenou petrželkou.
Načítám komentáře...