Kuřecí játra na majoránce
Seznam surovin
- játra 500 gramů (kuřecí)
- jablka 1 kus (nakrájené na kostičky)
- cibule 1 kus (nakrájená najemno)
- česnek 1 stroužek (nasekaný najemno)
- majoránka 6 větviček (čerstvé lístky)
- víno bílé 100 mililitrů (suché)
- smetana 200 mililitrů
- olej (na opečení)
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
- máslo 1 kus (menší kousek)
Postup přípravy
Játra očistíme, rozdělíme na menší kousky, opečeme na rozpáleném oleji z každé strany 2-3 minuty. Po otočení je osolíme, opepříme a přidáme cibulku, česnek, lístky majoránky, zastříkneme vínem a několik minut dusíme. Nakonec přilijeme smetanu, lehce svaříme, zjemníme máslem a podáváme.
Načítám komentáře...