Pečená játra s cibulí a vejcem
Seznam surovin
- olej 3 lžíce
- cibule 3 kusy
- sůl
- pepř černý (mletý)
- játra 500 gramů (kuřecí)
- víno dezertní 1 decilitr
- vejce 1 kus (uvařené natvrdo)
- petržel hladkolistá 2 lžíce (nasekaná)
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje. Přidáme oloupané cibule nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a opékáme, dokud cibule nezhnědne.
Cibuli přeložíme na talíř, do pánve přidáme zbylou lžíci oleje, vložíme do ní játra, osolíme je, opepříme a rychle je opečeme z obou stran (asi 2 minuty). Vyjmeme je, promícháme s cibulí a uložíme v teple.
Do horké pánve s výpekem nalijeme víno, přivedeme ho k varu a povaříme asi minutu. Přilijeme všechen výpek, který ještě vytekl z jater a cibule a promícháme.
Játra s cibulí rozdělíme na talíře, přelijeme je omáčkou z pánve, navrch dáme oloupané a nakrájené vejce a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s pečivem.
Poznámka k receptu
Nemějte strach játra osolit, když jsou ještě syrová. Při takto rychlé úpravě to nevadí a neměla by ztvrdnout.
Načítám komentáře...