Smažená drůbeží jatýrka
Seznam surovin
- drůbeží vnitřnosti 2 hrnky (játra)
- strouhanka 1 hrnek
- mouka pšeničná hladká 1/2 hrnku
- vejce 2 kusy
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na osmažení)
Postup přípravy
Drůbeží játra očistíme a zbavíme blanitých částí. Obalíme je nejdříve v hladké mouce smíchané s pepřem, pak v rozšlehaných vejcích a na závěr zlehka ve strouhance.
Obalená játra vložíme do pánve s vyšší vrstvou rozehřátého oleje a usmažíme je z obou stran dozlatova.
Usmažená játra osolíme, rozdělíme na talíře a podáváme s různě upravenými bramborami.
Poznámka k receptu
Připravte jako přílohu petrželkové brambory. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka, sceďte, na pánvi je krátce obalte v rozpuštěném másle, osolte a promíchejte s nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...