Zabijačkový guláš I
Seznam surovin
- vepřové maso 400 gramů (libové)
- vepřové vnitřnosti (1 ledvinka, 1 srdce)
- slanina 60 gramů
- sádlo 1 lžíce
- cibule 3 kusy
- játra 200 gramů (vepřová)
- paprika sladká 1 lžíce
- česnek (podle chuti)
- chléb 1 plátek
- sůl
- pepř (mletý čerstvý)
- majoránka
Postup přípravy
Srdce i ledvinku překrojte a očistěte. Pak všechny vnitřnosti spolu s masem nakrájejte na kousky.
Slaninu pokrájejte na kostičky a cibule nadrobno. Na lžíci sádla zpěňte cibule, přidejte maso a vnitřnosti a lehce osmahněte. Posypejte paprikou a podlijte vodou nebo masovým vývarem. Opepřete, ochuťte částí utřeného česneku a duste.
V polovině dušení přidejte rozdrobenou střídku z krajíce chleba, podle chuti osolte a duste doměkka. Dochuťte pepřem a majoránkou.
Poznámka k receptu
Kdo má rád ostrá jídla, může si podle chuti přidat mletou pálivou papriku.
Načítám komentáře...