Zabijačkový guláš se škvarkovými plackami
Seznam surovin
- sádlo 1 lžíce
- slanina 50 gramů (nakrájená na kostičky)
- cibule 3 kusy (najemno nakrájená)
- vepřové maso 400 gramů (plecka nebo boku)
- paprika sladká
- paprika pálivá
- majoránka
- česnek 4 stroužky
- játra 400 gramů (vepřová)
- chléb (střídka ze 2 krajíců )
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Na rozehřátém sádle vyškvařte slaninu i cibuli. V tomto základu ze všech stran zprudka opečte maso nakrájené na kostky. Osolte ho, opepřete, okořeňte paprikou a majoránkou a přidejte prolisovaný česnek. Podlijte vodou (nebo vývarem) a zakryté duste, až bude maso poloměkké.
2. Nyní přidejte játra, také pokrájená na kostky, guláš zahustěte rozdrobeným chlebem, podle potřeby ještě podlijte a dál duste, až bude maso i játra měkké. Dochuťte a podávejte s pečivem, houskovým nebo chlupatým knedlíkem či (nejlépe) se škvarkovými plackami.
Recept na Škvarkové placky najdete zde
Poznámka k receptu
Sytá specialita připravovaná z toho nejlepšího, co přináší domácí zabijačka.
Načítám komentáře...