Zajíc cibulář

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso důkladně prošpikujte většinou na proužky pokrájené, hodně vychlazené slaniny a dobře ho osolte.

2. Zbylou slaninu pokrájejte na drobné kostičky, vyškvařte je, přidejte máslo a na klínky nakrájenou cibuli. V tomto základu ze všech stran opečte maso. Podlijte (nejlépe vývarem), vsypte koření
a vlijte ocet (pro odstranění pro někoho nepříjemného „pachu“ zvěřiny). Zakryté poduste do poloměkka, asi hodinu (u zvěřiny není možné uvést přesný čas, protože doba přípravy závisí na stáří každého zvířete).

3. Posledních 15 až 20 minut za častého přelévání šťávou dopečte v troubě předehřáté na 180°C dozlatova. Šťávu zahustěte moukou promíchanou s kouskem másla, povařte, odstraňte
koření a podávejte, nejlépe s houskovými knedlíky a zavařenými brusinkami.

Poznámka k receptu

Zajíce nechte nejdřív důkladně odležet a pak si z jeho zadních kýt připravte tuto klasickou pochoutku, které dodá lahodnou chuť dlouhé dušení s klínky cibule.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...