ARROSTO DI CAPRIOLO AL PINO SRNČÍ KÝTA NA BOROVICI

Seznam surovin

Marináda:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte marinádu: víno přelijte do hrnce spolu s vývarem, přidejte na větší kusy pokrájenou zeleninu, bylinky, muškátový oříšek, skořici i borovicové větvičky. Nakonec do ní vymačkejte i citron a obě půlky vymačkaného plodu dejte rovněž do hrnce. Lehce osolte, opepřete a přiveďte k varu. Nechte probublávat 5 minut, pak nechte zchladnout a vyndejte citronové půlky.

2. Teprve pak dejte do marinády maso nakrájené na 3cm kousky a nechte 24 hodin stát v chladu. Občas promíchejte. Pak maso vyjměte z marinády a důkladně osušte. Marinádu uschovejte.

3. Olej rozpalte v hrnci a postupně na něm maso ze všech stran opečte. Přidejte máslo a 8 lžic marinády, promíchejte, případně přilijte marinádu a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 °C asi na 30–35 minut. Podávejte ozdobené borovými větvičkami.

Poznámka k receptu

24 hodin marinování masa, podávejte s špekovými knedlíky či šťouchanými bramborami

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...