ARROSTO DI CAPRIOLO AL PINO SRNČÍ KÝTA NA BOROVICI
Seznam surovin
- srnčí maso 1 kilogram (kýta)
- olej olivový 4 lžíce
- máslo 70 gramů
- celer řapíkatý 2 snítky
- mrkev 2 kusy (velké)
- bylinky 1 kus (bouqet garni - svazeček rozmarýnu, šalvěje, tymiánu a majoránky)
- muškátový oříšek 1 špetka
- skořice 1 špetka
- květy 3 (konce borovicové větvičky)
- citron 1 kus (přepůlený)
- sůl
- pepř
Marináda:
- víno červené 1 litr (silné)
Postup přípravy
1. Nejprve připravte marinádu: víno přelijte do hrnce spolu s vývarem, přidejte na větší kusy pokrájenou zeleninu, bylinky, muškátový oříšek, skořici i borovicové větvičky. Nakonec do ní vymačkejte i citron a obě půlky vymačkaného plodu dejte rovněž do hrnce. Lehce osolte, opepřete a přiveďte k varu. Nechte probublávat 5 minut, pak nechte zchladnout a vyndejte citronové půlky.
2. Teprve pak dejte do marinády maso nakrájené na 3cm kousky a nechte 24 hodin stát v chladu. Občas promíchejte. Pak maso vyjměte z marinády a důkladně osušte. Marinádu uschovejte.
3. Olej rozpalte v hrnci a postupně na něm maso ze všech stran opečte. Přidejte máslo a 8 lžic marinády, promíchejte, případně přilijte marinádu a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 °C asi na 30–35 minut. Podávejte ozdobené borovými větvičkami.
Poznámka k receptu
24 hodin marinování masa, podávejte s špekovými knedlíky či šťouchanými bramborami
Načítám komentáře...