Bažant na víně s ořechy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mleté maso vymíchejte s vajíčkem, osolte, opepřete, okořeňte částí tymiánu a vmíchejte polovinu ořechů.

Bažanta omyjte, osušte, osolte, naplňte nádivkou a zašijte nebo sepněte jehlami. Obalte ho dvěma třetinami slaniny nakrájené na plátky, zbylou slaninu rozškvařte, dejte do pekáčku, posaďte na ni bažanta, podlijte vínem, vložte do hodně vyhřáté trouby a zprudka pečte 10 minut.

Teplotu snižte a zvolna pečte asi 1 hodinu doměkka. Během pečení přelévejte šťávou a podle potřeby podlévejte. Pak přidejte hroznové víno, zbylé ořechy a máslo a pečte ještě asi 10 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...