Bažant na víně s ořechy
Seznam surovin
- bažant 1 kus
- slanina anglická 200 gramů
- hroznové víno 400 gramů
- ořechy vlašské 80 gramů
- mleté maso 200 gramů (vepřové)
- vejce 1 kus
- cibule 1 kus (malá)
- máslo 20 gramů
- pepř černý (mletý)
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst
- tymián 1 lžička
Postup přípravy
Mleté maso vymíchejte s vajíčkem, osolte, opepřete, okořeňte částí tymiánu a vmíchejte polovinu ořechů.
Bažanta omyjte, osušte, osolte, naplňte nádivkou a zašijte nebo sepněte jehlami. Obalte ho dvěma třetinami slaniny nakrájené na plátky, zbylou slaninu rozškvařte, dejte do pekáčku, posaďte na ni bažanta, podlijte vínem, vložte do hodně vyhřáté trouby a zprudka pečte 10 minut.
Teplotu snižte a zvolna pečte asi 1 hodinu doměkka. Během pečení přelévejte šťávou a podle potřeby podlévejte. Pak přidejte hroznové víno, zbylé ořechy a máslo a pečte ještě asi 10 minut.
Načítám komentáře...