Divoká kachna na pomerančích a houbách
Seznam surovin
- kachna 1 kilogram (divoká)
- pomeranče 1 kus
- šťáva pomerančová 100 mililitrů
- cibulka jarní 2 kusy
- hříbky 300 gramů (sterilované ve sladkokyselém nálevu)
- paprička chilli červená 1 kus
- mrkev 300 gramů
- jeřabiny 2 lžíce (kompotované)
- petržel hladkolistá 2 lžíce
- bobkový list 1 list
- nové koření 2 kuličky
- pepř černý 5 kuliček
- sůl
- med 3 lžíce
- olej 2 lžíce
- jíška 2 lžičky
- tymián 1/2 lžičky
Postup přípravy
Koření utlučte v hmoždíři. Kachnu osolte, potřete kořením, přendejte do pekáčku, podlijte pomerančovou šťávou a zvolna pečte doměkka, podle potřeby podlévejte.
Zeleninu očistěte a nakrájejte, z pomeranče vykrájejte dílky. Na oleji lehce opečte nakrájenou feferonku a cibulku, na nich poduste do změknutí mrkev, pak přidejte houby, med, jeřabiny, petrželku, osolte a
opepřete, ještě krátce poduste. Směs přidejte k naporcované kachně společně s jíškou a dílky pomeranče, krátce pečte v troubě.
Podávejte s těstovinami, noky nebo rýží.
Načítám komentáře...