Dušené srnčí kolínko s jeřabinami, bramborové gnocchi s petrželkou, růžičková kapusta a černý kořen
Seznam surovin
Dušené srnčí kolínko s jeřabinami:
- srnčí maso 4 kusy (kolínko)
- olej 50 gramů
- slanina 50 gramů
- mrkev 200 gramů
- celer 100 gramů
- cibule 200 gramů
- cukr krupice 420 gramů
- rajčatový protlak 20 gramů
- víno bílé 200 mililitrů
- vývar 700 mililitrů (ze zvěřiny)
- jeřabiny 100 gramů (v nálevu)
- smetana 100 mililitrů
- pepř (celý)
- nové koření
- bobkový list
- sůl
- pepř bílý
Bramborové gnocchi:
- brambory 250 gramů
- mouka pšeničná hrubá 50 gramů
- moučka bramborová (škrob) 10 gramů
- sýr Parmezán 10 gramů
- vejce 1 kus
- petrželka velkolistá 10 gramů
Černý kořen a kapusta:
- kapusta růžičková 100 gramů
- černý kořen 100 gramů
- mléko 200 gramů
- máslo 30 gramů (přepuštěné)
- sůl
Postup přípravy
1. Srnčí kolínko osolte, opepřete, opečte na oleji ze všech stran. Maso vyjměte a do výpeku dejte slaninu orestovat, přidejte cibuli, kterou orestujte do zlatova, přidejte kořenovou zeleninu nakrájenou na kostky a zarestujte ji. Pak přidejte cukr, který zkaramelizujte.
2. Nakonec přidejte rajčatový protlak, orestujte, zalijte bílým vínem a skoro vyvařte. Celý pepř, nové koření a bobkový list dejte vařit s trochou vody. Do základu přidejte opečené kolínko, podlejte vývarem ze zvěřiny, nálevem z jeřabin a vývarem z koření.
Pomalu duste a až maso bude měkké tak ho vyjměte. Přidejte smetanu, rozmixujte v mixéru a propasírujte přes jemný cedník. Dochuťte solí, cukrem a octem z bílého vína. Nakonec dejte celé jeřabiny.
Gnocchi: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, na jemno nastrouhejte tak aby zůstalo 200 g.
Přidejte mouku, solamyl, jemně strouhaný parmezán, vejce, nasekanou petrželkou. Vše spolu promíchejte. Z těsta udělejte gnocchi a uvařte v osolené vodě.
Růžičkovou kapustou očistěte, uvařte v osolené vodě do měkka. Rozpulte.
Černý kořen oloupejte, uvařte v osoleném mléku do polo měkka. Zchlaďte ve vodě s ledem, nakrájejte na kolečka a opečte na přečištěném másle spolu půlkami růžičkové kapusty.Dochuťte solí.
Poznámka k receptu
Připravte si parádní podzimní recept šéfkuchaře Radka Davida a pochutnejte si na netradiční úpravě srnčího masa.
Načítám komentáře...