Dušené srnčí kolínko s jeřabinami, bramborové gnocchi s petrželkou, růžičková kapusta a černý kořen

Seznam surovin

Dušené srnčí kolínko s jeřabinami:

Bramborové gnocchi:

Černý kořen a kapusta:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Srnčí kolínko osolte, opepřete, opečte na oleji ze všech stran. Maso vyjměte a do výpeku dejte slaninu orestovat, přidejte cibuli, kterou orestujte do zlatova, přidejte kořenovou zeleninu nakrájenou na kostky a zarestujte ji. Pak přidejte cukr, který zkaramelizujte.

2. Nakonec přidejte rajčatový protlak, orestujte, zalijte bílým vínem a skoro vyvařte. Celý pepř, nové koření a bobkový list dejte vařit s trochou vody. Do základu přidejte opečené kolínko, podlejte vývarem ze zvěřiny, nálevem z jeřabin a vývarem z koření.

Pomalu duste a až maso bude měkké tak ho vyjměte. Přidejte smetanu, rozmixujte v mixéru a propasírujte přes jemný cedník. Dochuťte solí, cukrem a octem z bílého vína. Nakonec dejte celé jeřabiny.

Gnocchi: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, na jemno nastrouhejte tak aby zůstalo 200 g.
Přidejte mouku, solamyl, jemně strouhaný parmezán, vejce, nasekanou petrželkou. Vše spolu promíchejte. Z těsta udělejte gnocchi a uvařte v osolené vodě.

Růžičkovou kapustou očistěte, uvařte v osolené vodě do měkka. Rozpulte.
Černý kořen oloupejte, uvařte v osoleném mléku do polo měkka. Zchlaďte ve vodě s ledem, nakrájejte na kolečka a opečte na přečištěném másle spolu půlkami růžičkové kapusty.Dochuťte solí.

Poznámka k receptu

Připravte si parádní podzimní recept šéfkuchaře Radka Davida a pochutnejte si na netradiční úpravě srnčího masa.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...