Glazovaná bažantí stehna
Seznam surovin
- bažant 1 kilogram (stehna)
- kompot hruškový 500 gramů
- šalvěj 1 hrst (čerstvá)
- koření chilli 1 lžička (mleté)
- olej 3 lžíce (rostlinný)
- sůl
- koření chilli (chilli vločky na ozdobu)
Postup přípravy
1. Maso osolte a nechte hodinu odležet v chladu. Mezitím do rendlíku slijte šťávu z hruškového kompotu a svařte ji na konzistenci sirupu. Hrušky nakrájejte na kostičky (část můžete nechat i vcelku) a promíchejte s nasekanou šalvějí.
2. Odleželé maso osušte papírovou utěrkou a posypte mletým chilli. V pánvi se silným dnem rozpalte olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečte dozlatova. Do pekáče vsypte hrušky se šalvějí, navršte na ně maso a podlijte výpekem z pánve a trochou vody. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 - 50 minut, pravidelně potírejte hruškovým sirupem a přelévejte výpekem.
3. Pokud máte rádi ostré chutě, před podáváním ještě posypte chilli vločkami, budou skvěle kontrastovat se sladkou chutí hrušek. Jako přílohu doporučujeme šťouchané brambory.
Načítám komentáře...