Grilovaná bažantí prsa s malinovou omáčkou
Seznam surovin
- bažant 2 plátky (prsa)
- sádlo 2 lžíce
- hříbky 1 kus (čerstvý, větší)
- cukr krupice 2 lžíce
- maliny 10 kusů (čerstvé)
- víno portské 4 lžíce
- máslo 2 lžíce
- tymián 2 snítky (čerstvý)
- pepř (čerstvě drcený)
- sůl
Postup přípravy
Prsíčka lehce nasolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem vždy z obou stran. Maso opečeme na rozpáleném sádle na pánvi. Na nové pánvi opět rozpálíme sádlo a opečeme rozpůlené hřiby dozlatova. Při pečení je osolíme a opepříme. Přidáme čerstvý tymián pro chuť.
Upečená bažantí prsíčka dáme na talíř a pánev s výpekem odvaříme portským vínem.
Malinová omáčka: na pánvi zkaramelizujeme cukr. Do světlého karamelu přidáme maliny a zalijeme je výpekem povařeným s portským vínem. Přidáme ještě portské víno, lehce přisolíme a přidáme čerstvý tymián. Do pánve, kterou odstavíme na okraj, přídáme na dochucení lžíci másla, které necháme rozpustit.
Na talíř nejprve umístíme hřiby, prsíčka nakrojíme vpůli a dáme na hřiby, ozdobíme čerstvým tymiánem a nakonec přidáme malinovou omáčku, nejprve maliny a potom šťávu.
Načítám komentáře...