Grilovaný jelení hřbet s houbovým ragú a mrkvovou pěnou
Seznam surovin
- jelení maso 600 gramů (hřbet bez kosti)
- tymián 2 snítky
- olej olivový 2 lžíce
- houby 400 gramů (čerstvé nebo Lesní směs Bonduelle)
- cibule 1 lžíce (nakrájené)
- máslo 30 gramů
- česnek 2 stroužky
- paprika chilli 1 kus
- rozmarýn 1 snítka
- petržel hladkolistá 1 lžička (nasekaná)
- šťáva citronová (z poloviny citronu)
- sůl
- pepř
- mrkev 200 gramů
- cibule šalotka 1 kus
- smetana na šlehání 200 mililitrů (ideálně 35%)
Postup přípravy
Jelení hřbet je třeba zbavit tenké blány na povrchu. Takto očištěný hřbet naporcujeme, potřeme olivovým olejem a proložíme othanými lístky tymiánu. Maso necháme odležet a zabalíme do potravinářské fólie a vytvarujeme do válečku. Odležený hřbet opečeme na grilu nebo steakové pánvi a to po všech stranách na požadovanou propečenost. Maso je třeba nechat před servírováním odpočinout a poté teprve krájet.
Houbové ragú: Na 20 g másla orestujeme cibuli, přidáme plátky česneku a směs hub. Osolíme a opepříme, před koncem tepelné úpravy přidáme nasekanou petržel a chilli papričky. Servírujeme dochucené rozmarýnem a šťávou z citronů.
Mrkvová pěna: Karotku nakrájíme na kousky a v osolené vroucí vodě uvaříme do měkka cca 20 min. Na zbylém másle zpěníme šalotku. Poté vsypeme do mixovací nádoby, přidáme uvařenou karotku, smetanu, sůl, kousek másla a vše rozmixujeme do hladka.
Tento recept poskytla firma Bidvest Czech Republic s.r.o. Bidvest Czech Republic s.r.o.
Načítám komentáře...