Kančí á la Stroganoff
Seznam surovin
- olej olivový 3 lžíce
- cibule červená 1 kus (střední, nadrobno nakrájená)
- česnek 1 stroužek
- kančí maso 300 gramů (pečeně nebo panenky)
- pepř (čerstvě mletý)
- sůl mořská
- paprika sladká 2 lžičky (mletá)
- houby 250 gramů (směsi pevných lesních hub)
- petržel hladkolistá 1 svazek (stonky a lístky zvlášť)
- máslo 1 lžíce
- brandy 2 lžíce
- masox 1/2 kostky (Masox Vitana)
- citron (nastrouhaná kůra z poloviny citronu)
- smetana zakysaná 150 mililitrů (crème fraîche nebo zakysané smetany)
- okurka nakládačka 5 kusů (4-6 kusů nakládaných okurčiček)
Postup přípravy
Na středním plameni rozehřejeme pánev a nalijeme na ni 2 lžíce olivového oleje. Vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek nakrájený na tenké plátky. Mícháme asi 8 minut, dokud cibule a česnek nezměknou a nezezlátnou. Sejmeme z ohně, děrovanou sběračkou vybereme zeleninu a odložíme ji stranou.
Maso osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a vše dobře promícháme. Vrátíme pánev na oheň, zvýšíme plamen a přilijeme lžíci oleje. Vložíme maso a opékáme dozlatova. Pak přidáme očištěné, na malé kousky pokrájené houby, Masox a petrželkové stonky. Mícháme dalších pár minut, pak vsypeme opečenou cibuli s česnekem, přidáme máslo, přilijeme brandy a promícháme.
Zahříváme ještě 1 - 2 minuty a poté vmícháme citronovou kůru a většinu crème fraîche. Asi minutu vaříme, pak případně dosolíme.
Podáváme s pečenými plátky brambor, ozdobenými zbylým crème fraîche, petrželkou a plátky nakládaných okurčiček.
Načítám komentáře...