Kančí guláš
Seznam surovin
- kančí maso 600 gramů (plec)
- slanina 100 gramů
- cibule 2 kusy (větší)
- mrkev 1 kus
- celer 1/4 kusu
- česnek 3 stroužky
- víno červené 250 mililitrů
- bobkový list 2 kusy
- pepř černý 5 kuliček
- jalovec 5 kuliček
- nové koření 5 kuliček
- paprika sladká 1 lžička
- zavařenina brusinková 4 lžíce
- sádlo 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Ve větším hrnci rozpalte sádlo a přidejte na kostičky nakrájenou slaninu. Jakmile se z ní vyškvaří tuk, pomalu na něm orestujte cibuli dozlatova.
2. Mezitím si připravte maso a zeleninu: kančí odblaňte, nakrájejte na větší kostky, osolte a opepřete. Mrkev nakrájejte na kolečka, celer nadrobno, česnek nasekejte na plátky. Jakmile je cibule tmavá, zaprašte ji mletou paprikou, promíchejte a nechte koření rozvonět. Pak vsypte maso, zeleninu, česnek a orestujte.
3. K masu přidejte všechno koření a zalijte vínem. Jakmile se víno částečně odpaří, zalijte obsah hrnce vodou tak, aby bylo maso ponořené. Na mírném ohni duste asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne. Asi 15 minut před koncem dušení vmíchejte brusinkovou zavařeninu a nechte mírně provařit.
Poznámka k receptu
Kančí guláš měl v redakci obrovský úspěch. Hned po focení se na něj všichni vrhli, a než se dovařila ostatní jídla, zůstal po něm jen prázdný hrnec. U vás to bude nejspíš taky tak.
Načítám komentáře...