Kančí hřbet na houbovém ragú
Seznam surovin
- kančí maso 800 gramů (hřbet)
- houby 200 gramů (mix čerstvých)
- cibule šalotka 1 kus
- chléb toastový
- máslo
- omáčka demi-glace 1 lžíce
- šunka 100 gramů
- petržel hladkolistá 1 hrst (ne kudrnka )
- bílek 2 kusy (sníh)
- česnek 4 stroužky
- rozmarýn 1 větvička
- smetana
Postup přípravy
Kančí hřbet naporcujeme na 4 stejně velké díly. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran. Poté dáme dopéct do trouby vyhřáté na 180°C, na cca 5 minut, a dalších 5 minut necháme odpočinout.
Šalotku nasekáme na drobno a orestujeme na másle. Přidáme sekané houby, sekaný česnek, rozmarýn a Demi Glace. Krátce společně povaříme a dochutíme solí a pepřem.
Toastový chléb a šunku nakrájíme na drobnější kostičky. Smícháme a přidáme nakrájenou petrželovou nať, máslo, smetanu a sníh. Lehce promícháme a tvarujeme kulaté knedlíky, které uvaříme vpáře.
Načítám komentáře...