Kančí hřbet s čatní z červené řepy
Seznam surovin
- kančí maso 600 gramů ( bez kosti )
- máslo 4 lžíce (rozpušťené)
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- koření kari 1 lžička
- citronová kůra 1 lžička (strouhaná)
- bobkový list 2 kusy
- sůl
Na čatní:
- řepa červená 500 gramů
- cukr hnědý 150 gramů
- ocet vinný 1 decilitr
- česnek 3 stroužky
- cibule 130 gramů ( loupaná)
- paprička chilli červená 1 kus
- sůl 1 lžička
- skořice 2 kusy (celá )
Postup přípravy
Maso omyjeme, osušíme a potřeme směsí rozpuštěného másla, citronové kůry, mleté papriky a kari koření. Přidáme k němu bobkové listy, zakryjeme ho fólií a necháme odležet.
Řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nasypeme je do kastrolu, zalijeme vodou tak, aby byly potopené, přidáme cukr a sůl a přivedeme k varu. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a plátky česneku a vaříme asi 20 minut. Pak přilijeme ocet, přidáme chilli papričku a skořici a za občasného míchání vaříme do zhoustnutí.
Odleželé maso zprudka opečeme ze všech stran v teflonové pánvi, osolíme, vložíme ho do pekáčku a pečeme asi 12 minut v troubě vyhřáté na 160°C. Maso vyjmeme z trouby a necháme na teplém místě ještě 10 minut dojít. Nakrájíme ho na plátky, rozdělíme je na talíře, každou porci doplníme čatní z červené řepy a podlijeme výpekem z masa.
Načítám komentáře...