Kančí hřbet s citronovým jogurtem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso očistíme a odřízneme od hřbetní kosti. Potřeme ho lehce částí jogurtu, vložíme do vhodné nádoby, obložíme polovinou snítek tymiánu, oregana a rozmarýnu, plátky z půlky citronu a jedným stroužkem česneku nakrájeným na plátky a necháme odležet.

Mezitím plátky toastového chleba zbavíme kůrky, střídku nakrájíme na kostičky a nasekáme ji v robotu ne příliš najemno. Chlebovou drť přesypeme do kastrůlku s rozehřátou polovinou másla a opražíme ji do růžova. Odstavíme ji z ohně, přidáme nakrájené zbylé bylinky a jemně nakrájený zbylý stroužek česneku a na závěr přimícháme parmazán.

Kosti rozložíme do pekáčku a přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli. Maso opečeme ze všech stran na oleji, osolíme, opepříme a položíme na kosti v pekáčku. Na maso rozložíme vrstvičku
připravené chlebové krusty a pevně ji k masu přimáčkneme. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a maso pečeme asi 20 - 30 minut (podle šíře masa). Upečené maso přendáme na mísu a necháme na teplém místě dojít.

Celer omyjeme, stonky z vnější strany opatrně oloupeme škrabkou na brambory a nakrájíme na špalíčky. Vložíme je do litru vroucí osolené vody a krátce je povaříme. Slijeme je a necháme odkapat. Výpek z pekáčku přelijeme do kastrůlku, přimícháme do něj šťávu z půlky citronu a zbylý jogurt, osolíme a necháme jen zlehka prohřát, aby se jogurt nesrazil.

Předvařený celer prohřejeme na olivovém oleji a rozdělíme na talíře. Přelijeme ho jogurtovou omáčkou a přidáme maso nakrájené na špalíčky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...