Kančí hřbet v marinádě

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Švestky propláchněte a dejte do misky. Přidejte k nim lžíci koňaku a nechejte odležet.

Ořechy opražte nasucho na pánvi a přidejte ke švestkám.

Maso prořízněte dlouhým nožem po délce tak, aby vznikl tunýlek, a osolte ho a opepřete. Pak je vložte do misky, zalijte šťávou z citronu a pomerančů, koňakem, medem, částí vína, okořeňte harissou a nechejte rozležet několik hodin, nejlépe přes noc. Pak maso vyjměte a naplňte švestkami a ořechy. Zajistěte špikovacími jehlami nebo párátky a ze všech stran je osmahněte na pánvi potřené olejem. Poté maso přendejte do pekáčku vytřeného máslem, podlijte malým množstvím marinády a zvolna pečte doměkka. Podle potřeby podlévejte, ale vždy jen malým množstvím.

Zbylou marinádu doplňte vínem a přiveďte k varu. Přidejte povidla, perník a povařte do zhoustnutí. Nakonec vmíchejte čokoládu a nechejte ji v omáčce rozpustit.

Poznámka k receptu

Podávejte s noky nebo těstovinami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...