Kančí hřbet v marinádě
Seznam surovin
- kančí maso 700 gramů (vykostěný hřbet)
- švestky sušené 100 gramů
- ořechy vlašské 40 gramů
- pomeranče 2 kusy
- citron 1 kus
- koňak (40%) 6 lžic
- med 4 lžíce
- víno červené 400 mililitrů
- švestková povidla 2 lžíce
- perník 2 lžíce
- čokoláda hořká 50 gramů (kvalitní)
- pepř (mletý)
- sůl
- koření harissa 1 špetka
- olej 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
Postup přípravy
Švestky propláchněte a dejte do misky. Přidejte k nim lžíci koňaku a nechejte odležet.
Ořechy opražte nasucho na pánvi a přidejte ke švestkám.
Maso prořízněte dlouhým nožem po délce tak, aby vznikl tunýlek, a osolte ho a opepřete. Pak je vložte do misky, zalijte šťávou z citronu a pomerančů, koňakem, medem, částí vína, okořeňte harissou a nechejte rozležet několik hodin, nejlépe přes noc. Pak maso vyjměte a naplňte švestkami a ořechy. Zajistěte špikovacími jehlami nebo párátky a ze všech stran je osmahněte na pánvi potřené olejem. Poté maso přendejte do pekáčku vytřeného máslem, podlijte malým množstvím marinády a zvolna pečte doměkka. Podle potřeby podlévejte, ale vždy jen malým množstvím.
Zbylou marinádu doplňte vínem a přiveďte k varu. Přidejte povidla, perník a povařte do zhoustnutí. Nakonec vmíchejte čokoládu a nechejte ji v omáčce rozpustit.
Poznámka k receptu
Podávejte s noky nebo těstovinami.
Načítám komentáře...