Kančí na víně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme v kastrolu zesklovatět a oloupanou a drobně nakrájenou cibuli na ní osmahneme dozlatova. Přidáme cukr a nakrájené maso a za stálého míchání ho rychle ze všech stran opečeme. Zaprášíme paprikou, přidáme bobkový list, nové koření, kmín, pepř, ocet a rajčatový protlak a za stálého podlévání a průběžného míchání dusíme, až je maso poloměkké. Potom necháme vyvařit všechnu tekutinu, zbylý výpek s tukem zaprášíme moukou a za stálého míchání ji krátce osmahneme. Přidáme marmeládu, víno, případně i trochu vývaru, rozmícháme a dále vaříme asi 20 minut, dokud není maso měkké a omáčka přiměřeně hustá. Podáváme s karlovarským knedlíkem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...