Kančí na víně
Seznam surovin
- kančí maso 750 gramů (kýta nebo plec)
- sůl
- slanina 100 gramů
- cibule 200 gramů
- cukr 2 lžíce (pískový)
- paprika sladká 2 lžíce (mletá)
- bobkový list 1 list
- nové koření (několik kuliček)
- kmín (mletý)
- pepř černý (mletý)
- ocet 1 lžíce
- rajčatový protlak 4 lžíce
- vývar (na podlití)
- mouka pšeničná hladká 20 gramů
- marmeláda 3 lžíce (rybízová)
- víno červené 500 mililitrů (sladké)
Postup přípravy
Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme v kastrolu zesklovatět a oloupanou a drobně nakrájenou cibuli na ní osmahneme dozlatova. Přidáme cukr a nakrájené maso a za stálého míchání ho rychle ze všech stran opečeme. Zaprášíme paprikou, přidáme bobkový list, nové koření, kmín, pepř, ocet a rajčatový protlak a za stálého podlévání a průběžného míchání dusíme, až je maso poloměkké. Potom necháme vyvařit všechnu tekutinu, zbylý výpek s tukem zaprášíme moukou a za stálého míchání ji krátce osmahneme. Přidáme marmeládu, víno, případně i trochu vývaru, rozmícháme a dále vaříme asi 20 minut, dokud není maso měkké a omáčka přiměřeně hustá. Podáváme s karlovarským knedlíkem.
Načítám komentáře...