Kančí plec se šípkovou omáčkou
Seznam surovin
- kančí maso 600 gramů (plec)
- víno červené 2 decilitry
- cukr 20 gramů
- zavařenina šípková 200 gramů (nebo hrst sušených šípků)
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- šťáva citronová
- ocet
- sůl
- tymián 1 špetka
- skořice 1 špetka (mletá)
- hřebíček 1 špetka (tlučený)
Postup přípravy
Maso z kýty zbavíme tuku, opláchneme ho studenou vodou, vložíme do hrnce se třemi díly vody a jedním dílem octa, přidáme špetku tymiánu a maso uvaříme doměkka.
Šípkovou zavařeninu nebo sušené šípky, které jsme předem rozvařili ve vodě a prolisovali, dobře rozmícháme v kastrolu s červeným vínem a přivedeme k varu. Směs zředíme trochou vývaru z kančího masa, osladíme, okyselíme citronovou šťávou, osolíme, ochutíme skořicí a hřebíčkem a zaprášíme hladkou moukou. Dobře vše promícháme, omáčku povaříme a na závěr ji přecedíme.
Uvařené maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborovými kroketami.
Načítám komentáře...