Konfitovaný zajíc
Seznam surovin
- zajíc 4 kusy (stehna)
- cibule šalotka 1 kus
- česnek 10 stroužků
- bobkový list 4 kusy
- hřebíček 6 kusů
- pepř černý 20 kuliček
- badyán 3 kusy (hvězdy)
- jalovec 10 kuliček
- tymián 1 svazek (čerstvý)
- rozmarýn 2 snítky (čerstvý)
- hořčice 1 lžička (zrnka)
- sádlo 1 kilogram
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 150 °C, maso omyjte a osušte. V pánvi rozpalte kousek sádla a zajíce ze všech stran opečte dozlatova. Pak ho dejte do pekáče, osolte a opepřete, přelijte výpekem a přidejte všechny ostatní suroviny (šalotku a česnek oloupejte a nechte vcelku) včetně sádla.
Pekáč dejte do trouby a pečte asi 3 hodiny, dokud maso nezměkne. Občas ho v troubě zkontrolujte - sádlo nesmí vřít, zajíc se v něm pomalu vaří. Nejlépe chutná s opečeným bramborem nebo polentou.
Načítám komentáře...