Letní zajíc
Seznam surovin
- zajíc 1 kus (vykuchaný a zbavený hlavy)
- bobkový list 12 kusů
- rozmarýn 1 svazek (malý)
- ocet vinný 500 mililitrů (bílý)
- cibule 1 kus
- slanina 150 gramů
- petržel hladkolistá 1 lžíce
- víno bílé 300 mililitrů
- vývar hovězí (podle potřeby)
- kapary 2 lžíce
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Zajíce před přípravou vyndejte z lednice a nechte ho dojít na pokojovou teplotu. Pak jej naporcujte zhruba na 6 - 8 kousků.
2. Všechny porce naložte spolu s bobkovým listem a rozmarýnem do vinného octa. Nechte marinovat asi 2 hodiny.
3. Mezitím v kastrolu zpěňte na olivovém oleji nadrobno posekanou cibuli, přidejte slaninu nakrájenou na kousky a nakonec posekanou petrželku. Na vzniklém základu pak postupně ze všech stran dozlatova opečte zajíce vyndaného z marinády a důkladně osušeného. Poté vlijte do hrnce víno a přidejte i bobkový list a rozmarýn z marinády.
4. Dochuťte solí, pepřem a duste na mírném ohni asi 60 - 90 minut. Podle potřeby přilévejte vývar. Deset minut před koncem vmíchejte k zajícovi propláchnuté kapary.
Poznámka k receptu
Nakyslá chuť masa (díky vinnému octu i vínu) vás možná trochu překvapí, ale v horkých letních (sardských) dnech je velmi příjemná. Dobře se najíte, ale není vám těžko.
Načítám komentáře...