Pečené daňčí maso s bio rýží
Seznam surovin
- dančí maso 700 gramů (kýta )
- slanina 50 gramů (bio kvalita)
- česnek 4 stroužky
- koření provensálské 1 lžíce
- pórek 1 kus (malý)
- olej 2 lžíce
- rýže 250 gramů (bio kvalita, červená)
- sůl mořská
- endivie
Postup přípravy
Maso upravte na váleček, prošpikujte klínky slaniny a česnekem, osolte, opepřete, potřete olejem, posypte provensálským kořením a nechte rozležet několik hodin v chladu.
Pak maso opékejte ze všech stran na lžíci oleje na rozehřáté pánvi, přendejte do pekáčku, malinko podlijte a zvolna pečte asi 1 hodinu, až je maso měkké.
Mezitím propláchněte rýži a uvařte ji se špetkou soli doměkka.
Na lžíci oleje zvolna opečte doměkka pórek, vmíchejte rýži a společně krátce prohřejte.
Maso nakrájejte na plátky, rozdělte na talíře a přidejte rýži.
Načítám komentáře...