Plátky z jelení kýty a brambory plněné tyrolským špekem
Seznam surovin
- jelení maso 600 gramů (plátky z kýty)
- tymián 2 snítky
- olej olivový 40 mililitrů
- pepř barevný (celý a hrubě mletý)
- sůl mořská (vločky na ozdobu)
- sůl
- brambory 400 gramů (velké)
- tyrolský špek 80 gramů (nejlépe Jihotyrolský)
- smetana zakysaná 120 mililitrů (tučné 24%)
- pepř bílý
- bylinky ((stačí pouze pažitka))
Postup přípravy
Jelení kýtu rozdělte na jednotlivé šály, ze kterých krájejte stejně široké plátky. Maso potřete olivovým olejem a proložte nadrhnutím tymiánem. Takto připravené maso můžete nechat odležet, nebo ho mít připravené na další použití. Maso upravujte na rozpáleném grilu nebo steakové pánvi. Je potřeba maso zprudka zatáhnout a potom nechat odpočinout nebo dozrát v troubě cca na 5 minut při 100 °C. Takto upravené a odpočinuté maso podávejte posypané barevným pepřem a mořskou solí.
Brambory uvařte ve slupce, rozkrojte na půlky a vydlabejte. Plňte je tence nakrájeným tyrolským špekem. Servírujte je se zakysanou smetanou, dochucenou bylinkami, solí a bílým pepřem.
Tento recept poskytla firma Bidvest Czech Republic s.r.o.
Poznámka k receptu
Plněné brambory můžete servírovat také bez masa, pouze s grilovanou zeleninou. Zakysanou smetanu v tomto případě ochuťte navíc i česnekem.
Načítám komentáře...