Smažené srnčí řízky
Seznam surovin
- srnčí maso 4 plátky (kýta)
- strouhanka 120 gramů
- slanina 100 gramů
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- mléko 4 lžíce
- citron 1 kus
- česnek 2 stroužky
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Plátky z odleželého srnčího masa naklepeme a na obvodu několikrát nařízneme, aby se při smažení nezkroutily. Pak je osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a postupně obalíme nejprve v hladké mouce, pak ve vejcích rozmíchaných s mlékem a na závěr ve strouhance.
Ve větší pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje, vložíme do něj obalené řízky, osmažíme je nejprve z jedné a pak z druhé strany dozlatova a necháme odkapat na savém ubrousku.
Plátky slaniny rozložíme na suchou pánev a opečeme je z obou stran dokřupava. Řízky rozdělíme na talíře, na každý položíme opečený plátek anglické slaniny a kolečko citronu a podáváme. Nejlepší přílohou jsou vařené nebo opečené brambory a zeleninový salát.
Poznámka k receptu
Z kýty lze připravit i výborné a jednoduché steaky. Stačí maso ochutit kořením na divočinu a po odležení zprudka opéct na oleji. Výpek pak můžete ještě zaprášit moukou, zředit vývarem a povařit na omáčku.
Načítám komentáře...