Srnčí hřbet „Baden – Baden“
Seznam surovin
- srnčí maso 1,5 kilogramu (hřbet)
- víno červené 2 decilitry
- kompot brusinkový 150 gramů
- slanina 100 gramů (plátky)
- ananas 4 plátky
- broskve 2 kusy (nebo hrušky, rozpůlené)
- jalovec (několik kuliček)
- pepř (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Srnčí hřbet potřeme solí, částí podrceného jalovce a pepřem, vložíme ho do vhodné nádoby, zakryjeme a necháme do druhého dne odležet v chladu.
Pak hřbet přeložíme do pekáčku, obložíme plátky slaniny, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapečeme. Po 10 minutách troubu vypneme a maso v ní necháme dojít ještě asi 15 minut.
Vypečený tuk pak slijeme do kastrůlku, přidáme k němu víno, brusinkový kompot a několik kuliček jalovce, omáčku osolíme, opepříme a provaříme asi 10 minut. Na závěr přidáme do omáčky nakrájený ananas a broskve nebo hrušky a ovoce necháme v omáčce prohřát.
Srnčí hřbet podél páteře překrojíme a naporcujeme na šikmé kousky. Upravíme je na horkou mísu nebo talíře, obložíme ananasem a broskvemi nebo hruškami, které přelijeme přecezenou omáčkou a podáváme například s bramborovými kroketami.
Načítám komentáře...