Srnčí hřbet s čokoládovou omáčkou
Seznam surovin
- srnčí maso 500 gramů (hřbet)
- sůl
- jalovec (mletý nebo koření na zvěřinu)
- olej 2 lžíce
- slanina 100 gramů
- marmeláda 70 gramů (brusinková)
- čokoláda hořká 100 gramů
- cibule šalotka 1 kus
- špenát 400 gramů (čerstvý listový)
- pepř bílý (mletý)
- ořechy piniové 50 gramů
Postup přípravy
Maso očistíme, osolíme, potřeme jalovcem nebo kořením na zvěřinu a necháme odležet nejméně 6 hodin v chladu. Pak ho zprudka opečeme v pánvi s olejem, přeložíme na čistý plech a v troubě vyhřáté na 80 °C pečeme doměkka. Na pánvi s výpekem necháme zesklovatět polovinu jemně nakrájené slaniny. Přidáme brusinkovou marmeládu, povaříme, odstavíme a vmícháme nastrouhanou čokoládu. Pánev přiklopíme a čokoládu necháme rozpustit. Mezitím rozehřejeme druhou polovinu jemně nakrájené slaniny a zesklovatíme na ní drobně nakrájenou cibuli. Přidáme oprané listy špenátu, které necháme jen zavadnout, osolíme je, opepříme a přidáme piniové oříšky. Připravenou čokoládovou omáčku lehce přihřejeme, ale nevaříme, a přecedíme. Srnčí hřbet nakrájíme na plátky, rozdělíme je na talíře, doplníme špenátem a polejeme omáčkou. Podáváme s různě upravenými brambory
Načítám komentáře...