Srnčí kýta s červeným vínem
Seznam surovin
- srnčí maso 1 kilogram (z kýty)
- slanina 100 gramů
- máslo 1 lžíce
- cibule 1 kus (středně velká)
- zelenina kořenová 3 lžíce (na plátky)
- pepř 5 (zrnek)
- nové koření 3 (zrnka)
- bobkový list 1 kus
- tymián 1 snítka
- citronová kůra 1 kus
- mouka pšeničná hladká 1 lžička
- vývar 120 mililitrů (+120ml červeného vína)
- šťáva citronová
- cukr krupice 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
1. Odblaněné maso osolte a prošpikujte (nebo obalte) většinou slaniny. Svažte ho kuchyňskou nití do tvaru pravidelného válečku. Zbylou slaninu pak vyškvařte, přidejte máslo, pokrájenou cibuli
a kořenovou zeleninu, lehce ji osmahněte a položte na ni maso. Opečte ho ze všech
stran, přidejte koření, bylinky, citronovou kůru, vše mírně podlijte a duste doměkka.
2. Maso vyjměte, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou, osmahněte, podlijte vývarem a vínem, provařte aspoň 10 minut a dochuťte citronem a cukrem.
3. K takto připravené srnčí kýtě jsou skvělé například bramborové noky.
Načítám komentáře...