Srnčí medailonky „Vídeňský les”
Seznam surovin
- srnčí maso 8 kusů (každý o váze 100 g)
- slanina 16 plátků
- mouka pšeničná hladká
- máslo 80 gramů (přepuštěné)
- žampiony 150 gramů
- šťáva citronová (+ skrojky citronu k podávání)
- koriandr
- mouka pšeničná hladká 1 lžička
- smetana na šlehání 4 lžíce
- vývar (nebo voda podle potřeby)
- koňak (40%) (nebo brandy)
- petrželka velkolistá (na ozdobení)
- cukrový rozvar (třešňový k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Medailonky nenaklepávejte. Obtočte je plátky slaniny a zpevněte kuchyňským provázkem, aby si udržely pěkný tvar. Osolte je, opepřete a obalte v mouce. Zprudka (zhruba 3 minuty z každé strany) je opečte na másle (pokud je chcete ale mít propečenější, můžete je ještě dát asi na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C).
2. Na zbytku másla osmahněte na tenké plátky pokrájené žampiony. Osolte je, opepřete a ochuťte koriandrem a citronem. Zaprašte je moukou, krátce osmahněte a poté zalijte smetanou a trochou vývaru (nebo vody). Vařte ještě asi 7 minut. Nakonec lehce ochuťte koňakem (není nutný) a odstavte ze sporáku.
3. Medailonky podávejte se skrojkem citronu, s třešňovým rozvarem (krátce povařenými třešněmi s trochou cukru a ovoněné střikem třešňové pálenky) a se širokými nudlemi. Dozdobte petrželkou.
Poznámka k receptu
Okouzlující pokrm plný skvělých surovin by svou chutí vyhověl i těm nejnáročnějším požadavkům vídeňského dvora...
TIP: Zapíjejte „císařskou limonádou“ Kaiser Spritz (červené víno, sekt a kostky ledu). Nápoj můžete doplnit mraženými třešněmi.
Načítám komentáře...