Srnčí medailonky „Vídeňský les”

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Medailonky nenaklepávejte. Obtočte je plátky slaniny a zpevněte kuchyňským provázkem, aby si udržely pěkný tvar. Osolte je, opepřete a obalte v mouce. Zprudka (zhruba 3 minuty z každé strany) je opečte na másle (pokud je chcete ale mít propečenější, můžete je ještě dát asi na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C).

2. Na zbytku másla osmahněte na tenké plátky pokrájené žampiony. Osolte je, opepřete a ochuťte koriandrem a citronem. Zaprašte je moukou, krátce osmahněte a poté zalijte smetanou a trochou vývaru (nebo vody). Vařte ještě asi 7 minut. Nakonec lehce ochuťte koňakem (není nutný) a odstavte ze sporáku.

3. Medailonky podávejte se skrojkem citronu, s třešňovým rozvarem (krátce povařenými třešněmi s trochou cukru a ovoněné střikem třešňové pálenky) a se širokými nudlemi. Dozdobte petrželkou.

Poznámka k receptu

Okouzlující pokrm plný skvělých surovin by svou chutí vyhověl i těm nejnáročnějším požadavkům vídeňského dvora...

TIP: Zapíjejte „císařskou limonádou“ Kaiser Spritz (červené víno, sekt a kostky ledu). Nápoj můžete doplnit mraženými třešněmi.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...