Srnčí na pomeranči
Seznam surovin
- srnčí maso 1 kilogram (kýta)
- máslo 60 gramů
- víno portské 1 sklenice
- káva 2 decilitry (uvařená instantní)
- mouka pšeničná hladká 3 lžíce
- šťáva pomerančová 1,5 decilitru
- zavařenina jahodová 20 gramů
- vývar 1/2 litru (nebo voda)
- jalovec 4 kuličky
- pepř černý (mletý)
- sůl
- rýže 500 gramů
- pomeranče 1 kus
- smetana na šlehání 1 kopeček
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme máslo, do kterého nalijeme červené víno, pomerančovou šťávu a kávu. Vše promícháme, přidáme jalovec, povaříme asi patnáct minut, pak přidáme vývar a marmeládu. Necháme přejít varem a zahustíme moukou.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okořeníme solí a pepřem a osmažíme na olivovém oleji z obou stran. Před servírováním dáme na talíř plátky, které přelijeme omáčkou a ozdobíme měsíčkem pomeranče s kopečkem šlehačky.
Nakonec přidáme rýži.
Načítám komentáře...