Srnčí paštika z konzervy
Seznam surovin
- srnčí maso 1,5 hrnku (plec nebo krk, na kostičky nakrájené)
- vepřové vnitřnosti 1/2 hrnku (játra)
- slanina anglická 10 plátků
- mléko 1/3 hrnku (plnotučné)
- máslo 0,2 kostky
- chléb toastový 2 plátky (světlý)
- žloutek 2 kusy
- slanina anglická 4 plátky (tenké, nakrájené na kostičky)
- tymián 2 snítky
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (nakrájená)
- nové koření 1/3 lžičky (mleté)
- pepř černý 1/3 lžičky (mletý)
- bobkový list 2 kusy (celý)
- muškátový oříšek 1 špetka (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Maso promícháme s novým kořením, pepřem, tymiánem, bobkovým listem a plátky slaniny a necháme přes noc marinovat.
Toastový chléb nakrájíme na kostky a namočíme do mléka. Druhý den vyjmeme slaninu, maso osolíme, přelijeme rozehřátým máslem a pečeme pod poklicí v troubě vyhřáté na 150°C 50 minut doměkka. Maso necháme i s výpekem vychladnout, vyjmeme bobkový list a s játry a plátky chleba namočenými v mléce vše umeleme najemno. Směs promícháme se žloutky, na kostičky nakrájenou slaninou, petrželkou, ochutíme muškátovým oříškem a osolíme.
Plechovku vyložíme namarinovanými plátky slaniny a naplníme paštikovou hmotou. Vrch překryjeme přesahujícími plátky slaniny a zakryjeme alobalem. Naplněnou plechovku postavíme do kastrůlku s horkou vodou tak, aby byla z poloviny ponořená, a pečeme v troubě vyhřáté na 150°C 40 minut. Hotovou paštiku necháme přes noc vychladnout.
Poznámka k receptu
Když nemáte po ruce vhodnou formu, použijte klidně něco jiného, co zrovna po ruce máte.
Načítám komentáře...