Zaječí ragú
Seznam surovin
- zajíc 2 kusy
- slanina 100 gramů
- mrkev 2 kusy
- celer řapíkatý 2 kusy (stonky)
- švestky sušené 100 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- tymián 2 snítky (čerstvý)
- bobkový list 1 kus
- víno červené 150 mililitrů
- vývar kuřecí 250 mililitrů
- brandy 50 mililitrů
- cukr 2 lžíce
- petržel hladkolistá 1 hrst
- mouka (na zaprášení)
- olej 4 lžíce (rostlinný)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V misce smíchejte brandy, cukr, sušené švestky a nechte je nasáknout. Zajíce naporcujte, osolte, opepřete a zaprašte moukou. Slaninu nakrájejte nadrobno, cibuli na klínky, česnek na plátky, mrkev a řapíkatý celer na silnější plátky. Ve velkém hrnci rozpalte olej a opečte na něm slaninu. Vyjměte ji, vsypte zeleninu a restujte, dokud cibule nezačne zlátnout. Nakonec po částech zprudka opečte i maso.
2. Jakmile bude zajíc opečený, vlijte do hrnce víno a nechte v něm rozpustit přípečky. Vraťte do hrnce maso, slaninu i všechnu zeleninu, přidejte nasáklé švestky (i zbytek brandy, pokud ho nevstřebaly), bylinky a zalijte vývarem. Duste na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud není maso měkké. Ragú chutná skvěle s dobrým pečivem nebo divokou rýží.
Načítám komentáře...