Zaječí ragú

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V misce smíchejte brandy, cukr, sušené švestky a nechte je nasáknout. Zajíce naporcujte, osolte, opepřete a zaprašte moukou. Slaninu nakrájejte nadrobno, cibuli na klínky, česnek na plátky, mrkev a řapíkatý celer na silnější plátky. Ve velkém hrnci rozpalte olej a opečte na něm slaninu. Vyjměte ji, vsypte zeleninu a restujte, dokud cibule nezačne zlátnout. Nakonec po částech zprudka opečte i maso.

2. Jakmile bude zajíc opečený, vlijte do hrnce víno a nechte v něm rozpustit přípečky. Vraťte do hrnce maso, slaninu i všechnu zeleninu, přidejte nasáklé švestky (i zbytek brandy, pokud ho nevstřebaly), bylinky a zalijte vývarem. Duste na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud není maso měkké. Ragú chutná skvěle s dobrým pečivem nebo divokou rýží.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...