Zvěřinové salmy
Seznam surovin
- srnčí maso 550 gramů (kýta, nebo jelení)
- citron 1 kus
- slanina 40 gramů
- cibule 2 kusy
- mrkev 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- bobkový list 1 list
- nové koření 3 kuličky
- pepř černý 1 lžička (celý - kuličky)
- hřebíček 2 kusy (celý)
- sůl
- olej 2 lžíce
- víno červené 250 mililitrů
- citron 4 plátky (oloupaný)
- kapary 1 lžíce
- cibulka perlová naložená 100 gramů
- mouka pšeničná hladká 25 gramů
- máslo 25 gramů
Postup přípravy
Maso nakrájejte na malé, tenké plátky, lehce je naklepejte, osolte, polijte citronovou šťávou a nechte je v chladu několik hodin rozležet.
Na oleji opečte maso zprudka z obou stran, vyndejte ho, podle potřeby přidejte olej, na kostičky nakrájenou slaninu a nechte zpěnit. Přidejte jemně nakrájenou cibuli, česnek a mrkev, opékejte, až cibule zesklovatí. Maso vložte zpět, přidejte bobkový list, pepř, nové koření a zalijte vínem. Zvolna duste doměkka.
Šťávu přeceďte, propasírujte, nebo rozmixujte, vložte do ní z másla a mouky udělanou kuličku, kapary, cibulky, promíchejte, přidejte maso, plátky citronu a krátce prohřejte.
Podávejte s opečenými či jinak upravenými brambory, noky nebo knedlíky.
Načítám komentáře...