Koktejl moka
Seznam surovin
- čokoláda na vaření 85 gramů
- káva 1 lžíce (instantní)
- mléko 400 mililitrů
- zmrzlina 4 kopečky (+4 lžíce na ozdobu)
Postup přípravy
1. Nahrubo nasekejte 75 g čokolády a vložte ji do velké konvice, do které jste předtím nasypali kávu.
2. Přiveďte 300 ml mléka k varu a přelijte jím čokoládu a kávu v konvici. Promíchejte, aby se vše rozpustilo, a nechte úplně vychladnout.
3. Vychladlou směs moka vlijte do mixéru a přidejte vanilkovou zmrzlinu i zbytek mléka. Promixujte. Až se všechny složky propojí, nalijte obsah do 4 vysokých sklenic.
4. Ozdobte lžící vanilkové zmrzliny a postrouhejte trochou zbylé čokolády.
Načítám komentáře...