Nápoj z červené řepy
Seznam surovin
- řepa červená 1 kus
- šťáva citronová 2 lžíce
- cukr 4 lžíce
- zázvor 2 lžíce (nastrouhaného)
- voda 1,5 litru (jemně perlivá)
- led (dle potřeby)
Postup přípravy
1. Řepu oloupejte (můžete ji i přepůlit) a povařte v litru vody, dokud se voda nezabarví do temně růžova. Vodu pak slijte do jiné ná- doby a nechte trochu vychladnout.
2. Do zchladlého vývaru z řepy přidejte citronovou šťávu, cukr podle chuti a nastrouhaný či prolisovaný oškrábaný zázvor a promíchejte.
3. Naplňte jím sklenice do ²⁄³, přidejte pár kostek ledu, dolijte perlivou vodou a podávejte.
Načítám komentáře...