Badyánová limonáda

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do rendlíku vlijte 200 ml vody, přidejte badyán a vařte asi 10 minut. Pak koření vyjměte, vsypte cukr a vařte ještě asi 5 - 10 minut, než se část vody odpaří. Nechte zchladnout. Pokud sirup děláte dřív, uchovávejte ho v lednici.

2. Sirup vlijte do džbánku nebo do karafy, zalijte perlivou vodou a promíchejte. Konkrétní poměr vody a sirupu závisí na vás, nám se osvědčil 1:10 ve prospěch vody. Citrusy nakrájejte na kolečka, přidejte do limonády a podávejte.

Poznámka k receptu

  • Nenechte se odradit nezvyklým kořením, badyánová limonáda je totiž silně návyková – osvěžující, anýzu podobná chuť se k létu výborně hodí.
  • Na asi 150 ml sirupu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...