Badyánová limonáda
Seznam surovin
- badyán 3 kusy
- cukr 100 gramů
- voda 200 mililitrů
- pomeranče (citrony, mandarinky, grepy k podávání)
- voda perlivá (na dolití)
Postup přípravy
1. Do rendlíku vlijte 200 ml vody, přidejte badyán a vařte asi 10 minut. Pak koření vyjměte, vsypte cukr a vařte ještě asi 5 - 10 minut, než se část vody odpaří. Nechte zchladnout. Pokud sirup děláte dřív, uchovávejte ho v lednici.
2. Sirup vlijte do džbánku nebo do karafy, zalijte perlivou vodou a promíchejte. Konkrétní poměr vody a sirupu závisí na vás, nám se osvědčil 1:10 ve prospěch vody. Citrusy nakrájejte na kolečka, přidejte do limonády a podávejte.
Poznámka k receptu
- Nenechte se odradit nezvyklým kořením, badyánová limonáda je totiž silně návyková – osvěžující, anýzu podobná chuť se k létu výborně hodí.
- Na asi 150 ml sirupu.
Načítám komentáře...