Broskvový koktejl s čokoládou
Seznam surovin
- broskve 500 gramů (zralé )
- cukr moučkový 2 lžíce (až 3, podle chuti)
- šťáva citronová 1 lžíce
- minerálka 250 mililitrů (ledová, bez příchutě)
- jogurt bílý 200 gramů
- čokoládová omáčka 1 sklenice (studená)
- máta 10 listů (na ozdobení, případně meduňka)
Postup přípravy
Broskve spařte, oloupejte, rozpulte, odstraňte pecku a nakrájejte na kousky. Vložte je do mixéru, přidejte citronovou šťávu, cukr, minerálku, jogurt (trochu si nechte na ozdobu) a dobře rozmixujte.
Sklenice předem vychlaďte a nalijte do nich v pruzích po stěnách čokoládovou omáčku (trochu nechte stranou na ozdobu). Nemáte-li hotovou omáčku, rozehřejte ve vodní lázni 50 g čokolády na vaření se 2 lžícemi smetany.
Do sklenic opatrně vlijte ovocný koktejl, ozdobte čokoládou, jogurtem a lístkem čerstvé máty nebo meduňky.
Načítám komentáře...