Brusinková whisky s kořením
Seznam surovin
- whisky 200 mililitrů
- džus brusinkový 600 mililitrů
- cukr krupice 50 gramů (50 - 100g)
- skořice 2 kusy (svitky)
- kardamom 2 kusy (tobolky)
- badyán 2 kusy (hvězdy)
- šťáva limetková (podle chuti)
- limetka (plátky na ozdobu)
Postup přípravy
Do rendlíku vlijte džus, přidejte všechno koření a cukr (dávkujte podle chuti, množství závisí na sladkosti džusu). Pomalu přiveďte k varu a míchejte, aby se cukr rozpustil. Vařte asi 10 minut a pak přeceďte a do horkého sirupu vmíchejte whisky. Rozlijte do sklenic a podle chuti dolaďte limetovou šťávou. Podávejte ozdobené kolečkem limety.
Poznámka k receptu
Whisky dodá drinku nezaměnitelný říz, do brusinkového základu ale můžete přilít i rum a udělat voňavý grog.
Načítám komentáře...